Majke Srebrenice podržale Dunju Mijatović: Janez Janša negator je genocida, mrzitelj i lažljivac

Dok u Den Haagu čekamo izricanje konačne presude protiv zlotvora Mladića i vjerujemo u pobjedu dobra nad zlom, da loši ljudi, zločinci i negatori genocida neće i ne mogu pobijediti, slovenski premijer Janez Janša, nas majke Srebrenice, napadom na Dunju Mijatović, povjerenicu Vijeća Evrope, vrijeđa i uznemirava, saopćeno je iz udruženja “Majke enklava Srebrenice i Žepe”

“S jedna strane poštovana Dunja Mijatović, oličenje čestitosti, humanosti, dobronamjernosti, borac protiv nepravde i negatora genocida u Srebrenici, naš saborac na putu istine i pravde, a s druge strane osvjedočeni negator genocida, neprijatelj Bosne i Hercegovine, neprijatelj mira i nas žrtava genocida, Janez Janša širi lažne vijesti o genocidu u Srebrenici, širi lažne vijesti o podjeli naše države i širi lažne vijesti o Dunji Mijatović.

Mi majke mu poručujemo da nikada neće uspjeti u svom negiranju i blaćenju, a sutra, ako Bog da, presuda protiv Mladića biće još jedna pobjeda i protiv onih koji su kao Janša negatori, mrzitelji i lažljivci. Podržavamo Dunju Mijatović da nastavi borbu protiv svih onih koji ugrožavaju ljudska prava i slobode, a posebno protiv onih koji negiraju zločin genocida, kao što to čini Slovenac Janez Janša”, saopćeno je.

Podsjećamo, slovenski premijer Janez Janša optužio je povjerenicu Vijeća Europe Dunju Mijatović za širenje lažnih vijesti, jer je u svom izvještaju kritizirala stanje medijskih sloboda u Sloveniji.

“Žalosno, Dunja Mijatović je dio mreže lažnih vijesti. Dobro je plaćena našim novcem”, napisao je Janša danas na Twitteru.

(NAP)

pressmedia.ba