Policiji prijavljen nestanak Arnele Smajlović iz Sarajeva, porodica moli za pomoć

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su potvrdili da je nestanak prijavljen, međutim kažu da djevojka još uvijek nije pronađena. U trenutku odlaska od kuće na sebi je imala crnu haljinu, crni mantil i crni nikab te crne patike s bijelim đonom i crnu torbu sa zlatnim kaišem. Visoka je 175 cm, srednje tjelesne građe s duguljastim licem, normalnog čela i tamnosmeđih očiju. Navodi se da ima ožiljak ispod lijevog oka, prenosi “Klix“.

Porodica i prijatelji nestale djevojke su objavili fotografije muškarca za kojeg tvrde da je nakon njenog nestanka na benzinskoj pumpi u Mokrom platio gorivo njenom karticom. Oni pretpostavljaju da je ovaj muškarac izašao iz automobila sjeničkih registarskih oznaka.

Ističu da je Arnela sa sobom ponijela lične stvari, ali ne i telefon, zbog čega ne mogu da stupe s njom u kontakt i uvjere se da je otišla svojom voljom te da je sigurna.

Tražimo samo da se javi živa i zdrava i da znamo da je to učinila čiste duše, svoje volje i savjesti. Molim te, javi se ako je sve uredu s tobom, uključeni su sud, policija i granična“, napisali su prijatelji i porodica na društvenim mrežama u nadi da će je pronaći.

Navodno je ovog muškarca, kako tvrdi porodica, upoznala putem interneta.

U slučaju pronalaska ili bilo kakvih informacija koje bi mogle dovesti do pronalaska tražene osobe obavijestiti PS Novi Grad Sarajevo na brojeve telefona: 033 474 000, 033 451 211, 033 246 198, Operativni centar MUP-a KS na broj telefona 122 ili najbližu policijsku stanicu.

Izvor: haber.ba