Posljednja provjera pred EP uspješna za izabranike Joachima Lowa: Nijemci napunili mrežu Latvije

Bliži se početak Evropskog prvenstva, a samim tim i privode se kraju pripreme reprezentacija učesnika. Svoju posljednju provjeru i to veoma uspješnu, imala je reprezentacija Njemačke.

Bliži se početak Evropskog prvenstva, a samim tim i privode se kraju pripreme reprezentacija učesnika. Svoju posljednju provjeru i to veoma uspješnu, imala je reprezentacija Njemačke.

Nijemci se ne nalaze u najužem krugu favorita, što nije situacija na koju su navikli. Kiksevi posljednjih godina, jaka grupa sa Portugalom i Francuskom, uticali su na percepciju mogućnosti izabranika odlazećeg selektora Joachima Lowa.

Ali ono što su Nijemci pokazali u posljednjoj pripremnoj utakmici u Dizeldorfu, pa makar to bila i prijateljska utakmica i to protiv nejake Latvije, treba da zabrine konkurenciju. Elf je slavio sa 7:1, a ono što dodatno može da raduje Lowa jeste činjenica da su golove postigle gotovo sve najveće uzdanice.

Seriju golova otvorio je igrač Atalante Gosens u 19. minutu na asistenciju junaka finala Lige šampiona Kaija Haverrtza. Samo dva minuta kasnije Ilkay Gundogan duplirao je prednost. U 27. minutu odlični Gosens ovog puta bio je u ulozi asistenta i to Thomasu Mulleru, koji je postigao prvi gol za reprezentaciju poslije ravno tri godine.

Na 4:0 povisio je igrač gostiju Ozols, koji je u 39. minutu zatresao sopstvenu mrežu. Do poluvremena domaćin je postigao još jedan gol, preko Sergea Gnabryja u 45. minutu. U drugom poluvremenu zaigrali su Leroy Sane umjesto Gnabryja i Timo Werner umjesto Havertza i obojica su to vratili golovima. Werner u 50. minutu, a Sane u 76. minutu. Između ta dva gola Saveljevs je postigao počasni gol za Latviju u 75. minutu.

Nijemce prvi meč na Euru u grupi F očekuje 15. juna kada se sastaju sa Francuzima.

Odigrano je večeras još nekoliko prijateljskih mečeva. Ukrajina je razbila Kipar sa 4:0, a Farska Ostrva deklasirala Lihtenštajn sa 5:1. Andora i Gibraltar su odigrali meč bez golova.

KOMENTARI