Stanivukovićeva reakcija na rušenje crkve u Konjević Polju: Banjaluka neće šutiti, obnovit ćemo crkve, katedrale i džamije!

Iz Republike Srpske i dalje stižu oprečne reakcije na uklanjanje crkve u Konjević Polju, iz dvorišta nane Fate Orlović, a danas je na svom zvaničnom Facebook profilu reagovao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je, između ostalog, poručio da “Banjaluka neće šutjeti”.  

– Sve institucije Republike Srpske šute o rušenju crkve u Konjević Polju. Banjaluka neće!

Grad Banja Luka će finansijski, moralno i na sve druge načine podržati izgradnju nove crkve, a ono što nas ohrabruje je činjenica da se naš vjerni narod, kao i određene pravoslavne fondacije, već okuplja oko ovakve ideje. Naše je da budemo snažna podrška koja je dužnost najvećeg grada Republike Srpske.

Ne dodiruješ svetišta. Utočišta se čuva, obnavlja i gradi.

Ponosno mogu reći da u Banjaluci ima mjesta za sve vjerske objekte, bogomoljke i sve vjernike. Banja Luka će obnoviti crkve, katedrale i džamije, a oni koji su i do danas bez sve dokumentacije ili riješenih imovinsko pravnih odnosa, Grad će biti potpora do procesa legalizacije, a nakon toga. Banjalučka slava je u četvrtak – Spasovdan, neka nas spasi od mržnje koja je među nama ukorijenila.

Odmah nakon krsne slave, radujem se planiranom susretu sa muftijom i razgovoru o važnim pitanjima, kao i sa biskupom o stvarima koje smo već započeli, a koje su od interesa za katoličku zajednicu. To je poruka koju Banja Luka šalje cijelom svijetu – naveo je Stanivuković u svom FB postu.

pressmedia.ba