Čampara: Pozivam srpski narod u BiH i Srbiji da se distancira od Mladića i drugih ratnih zločinaca

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara oglasio se u povodu konačne presude ratnom zločinu Ratku Mladiću, a kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

“Ratnog zločinca Ratka Mladića historija će upamtiti kao jednog od najvećih ratnih zločinaca u savremenoj historiji. Pozdravljam pravosnažnu presudu suda u Hagu kojom je Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora uz žaljenje što nije oglašen krivim za genocid u šest bosanskohercegovačkih općina”, poručio je Čampara.

Pozvao je pripadnike srpskog naroda, kako u Bosni i Hercegovini isto tako i u Srbiji, da prestanu s negiranjem genocida i da iskažu poštovanje prema žrtvama velikosrpske agresije.

“Presuda ratnom zločinu Ratku Mladiću nije presuda kompletnom srpskog narodu. Priznavanjem genocida, osuđivanjem politika koje odlikuju ratne zločince i iskazivanjem poštovanja prema žrtvama agresije na Bosnu i Hercegovini pripadnici srpskog naroda mogu se distancirati od zločina koje su činili Ratko Mladić i ostali krvnici tvrdeći da to rade u ime srpskog naroda”, zaključio je Čampara.

pressmedia.ba