Govedarica: Gospoda iz SNSD i HDZ su se preigrala

SNSD je još jednom potvrdio da je najodaniji partner HDZ-a i interesa te političke grupacije. Stav SNSD-a da neće biti ništa od reforme izbornog zakonodavstva ukoliko se ne usaglasi izbor članova Predsjedništva BiH djeluje sulud i krajnje bespotreban, kazao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

Govedarica je kazao da se zbog identične stvari zaustavilo izvršavanje presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci.

“To, kako su ga nazvali, usaglašavanje po kome se traže legitimni Hrvati u Predsjedništvu BiH da je pameti, bio bi u potpunosti neprihvatljiv stav za bilo koji politički subjekt iz Republike Srpske jer su to pitanja koja se tiču bošnjačko-hrvatskih odnosa i otvorenih pitanja koja su u domenu Federacije BiH”, kazao je Govedarica.

On je naveo da je Dodik u stvari sa svojim dobro poznatim zalaganjem za HDZ i Dragana Čovića, pokušava postići još jedan cilj i jednim udarcem ubiti dvije muhe.

“To je idealan razlog da zakoči reformu izbornog zakona čiji je jedini zadatak spriječavanje izborne prevare, koju je za sve godine vršenja vlasti njegova partija u potpunosti usavršila. Na žalost, tu mogućnost mu je obezbijedio SDA i Bakir Izetbegović, koji su mu dali sopstvene glasove kako bi izglasao četvrtog delegata u Dom naroda BiH gdje se donosi konačna odluka o ovom pitanju”, kazao je član Predsjedništva SDS.

Govedarica je rekao da “kuknjava kako je CIK nelegalan je postala i više nego dosadna pa bi bilo korektno da javnosti saopšte zbog čega su sa namjerom propustili sve rokove da u zakonom propisanoj proceduri izaberu nove članove CIK-a imajući u vidu da su pojedinima mandati istekli još 2018.godine?”.

“U sopstvenom uživanju prilikom pravljenja opstrukcija, svemu što im padne na pamet gospoda iz SNSD i HDZ su se preigrala i tako kumovali izboru pojedinih članova CIK-a koji im nisu po volji. Da su poštovali zakonom definisane procedure, izabrali bi one članove koji bi po njima imali legalitet. Ovako, ne samo da su dosadni, već postaju i smiješni”, zaključio je Govedarica.

pressmedia.ba