Kasum: Ako dopustimo likvidaciju Mladosti, hoćemo li čekati sve dok ne dođu po nas?

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum danas je najavio nagradnu igru za navijače Sarajeva putem društvene mreže Instagram.

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum danas je najavio nagradnu igru za navijače Sarajeva putem društvene mreže Instagram.

To je spomenuo u objavi u kojoj je otkrio da uveliko pregovara s kandidatima za upražnjeno trenersko mjesto u bordo timu, a potom je “bocnuo” čelnike NSBiH pitanjem za koje je obećao nagradu i za koje je najavio da će dobiti epilog i poentu.

“Kao što već vjerovatno znate, krajem aprila sam se sastao sa predsjednicima Veleža i Mladosti. Pokrenuli smo priču o osnivanju Udruženja premijerligaša što je na kraju krajeva u skladu sa zvaničnom politikom Saveza. Nakon toga sam dobio kaznu od NS BiH u iznosu od 1.000 KM. Zbog čega, ne znam. Danas sam uložio žalbu na ovu kaznu i platio odgovarajuću taksu. Pitanje glasi: Koji je iznos takse u KM koju sam morao da platim da bih se mogao žaliti na ovu kaznu i tražiti svoja prava? Nakon objave pobjednika (prvog ispravnog odgovora), priča će se nastaviti… Ima svoju poentu”, napisao je Kasum na Intagramu, kako je i najavio – večeras u 20h.

Ni to nije bilo sve, jer je nedugo zatim objasnio o čemu je u stvari riječ u novoj objavi.

“Drage bordo prijateljice i prijatelji, oprostite za ovu šalu na početku sa dimnjakom. Trebala mi je vaša pažnja a tu sam na kraju i dobio. Hvala vam na tome. Večeras želim da vam prenesem poruku o dvije nepravde. Jednoj maloj i jednoj velikoj. Mala je sa ovom mojom smiješnom kaznom. Ako sam kriv, odgovarat ću. Platio sam taksu koja iznosi skoro pa dvije prosječne plate u BiH. Nemoralno. Ne brinite, platio sam iz svog džepa, ne želim da oštetim klub. Ova druga nepravda me brine mnogo više. A odnosi se na Mladost Doboj Kakanj. Sutra zasjeda Izvršni odbor NS BiH na temu licence za ovaj klub. Radi se o zadnjoj prilici da se Mladost spasi pred nepravdom. Ako dopustimo likvidaciju Mladosti, ko je onda sljedeći? Hoćemo li čekati sve dok ne dođu po nas? Pozivam vas da mirnim putem date podršku Mladosti. Jačina čovjeka i našeg kluba se prepoznaje u tome koliko imamo prijatelja. Hvala vam na pažnji i ugodno večer”, objavio je Kasum na Intagramu.

KOMENTARI