Konzul Ambasade Države Katar posjetio Općinu Ilidža

U posjeti rukovodstvu Općinskog vijeća Ilidža, predsjedavajućem Tariku Stamboliću i dopredsjedavajućem Samiru Avdiću, bio je konzul Ambasade Države Katar u Bosni i Hercegovini Abdulrahman Soud A. A. Nagadan.

Konzul je iznio svoje viđenje kao diplomate i impresije koje su mu prenosili turisti i investitori koji su posjetili Ilidžu. Takođe, istakao je da je u proteklom periodu Općina Ilidža imala dobru saradnju sa humanitarnom organizacijom Qatar charity koja je i registrovana na području ove općine te se nada da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu.

„Spremni smo ponuditi saradnju i na projektima kroz koje bi građanima Ilidže približili katarsku kulturu i tradiciju, a sve u kontekstu narednog svjetskog prvenstva u fudbalu koje će se održati upravo u Kataru“, rekao je konzul Nagadan.

Predsjedavajući Stambolić i dopredsjedavajući Avdić zahvalili su se na posjeti i pokazali su spremnost i otvorenost za buduću saradnju, posebno kada je riječ o komunikaciji Općine sa investitorima koji namjeravaju realizirati projekte na Ilidži.

Takođe, tema sastanka su bili i drugi projekti čija realizacija će se razmotriti u narednom periodu kako bi se promovisala kultura i tradicija Države Katar na području općine Ilidža.

pressmedia.ba