Radončić: Presuda je minimalno zadovoljstvo žrtvama kroz spoznaju da je dželat ipak kažnjen

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić reagirao je na konačnu presudu doživotnog zatvora ratnom zločincu Ratku Mladiću.

– Konačna presuda doživotnog zatvora ratnom zločincu Ratku Mladiću i zločinačkoj ideji za koju se borio, kao i ostvarenom rezultatu kroz tu ideju, samo je mala satisfakcija žrtvama genocida u Srebrenici i generalno bošnjačkom i drugim narodima, za masovna ubistva, stradanja i protjerivanja koja im je priredio zločinac Mladić i vojska kojom je komandovao.

Na ovom svijetu ne postoji sud, niti kazna koja bi bila adekvatna za zločinca Mladića, za sve njegove počinjene zločine i zlodjela za koja je lično odgovoran. Također, ne postoji ni pravda koja bi zadovoljila žrtve i nadoknadila im svu bol i patnju koju su pretrpjeli u agresiji na BiH.

Zaslužena kazna ratnom zločincu Ratku Mladiću, za bošnjački narod, koji je najviše stradao u agresiji na BiH, i građane naše države može pričinjavati samo minimalno zadovoljstvo žrtvi, i to kroz spoznaju da je dželat ipak kažnjen.

Konačna presuda ratnom Zločincu Mladiću, imat će ogromne i političko-pravne konsekvence, jer je ona dokaz da će svaki pojedinac, zajednica ili država koji, eventualno, u budućnosti pokušaju nasrtati na BiH, bošnjački i druge narode, završiti kao zločinac Mladić – naveo je Radončić.

(AVAZ)

pressmedia.ba