Oglasio se Alen Glavović, čovjek kojem je Srđan Aleksić spasio život o sramnoj inicijativi vijećnika SDA u Novom Gradu

Alen Glavović možda nije poznato ime javnosti, ali zato jeste Srđan Aleksić – čovjek koji je ratne 1993. godine spasio njegov život rizikujući svoj.

Aleksić će zato zauvijek ostati upamćen u historiji Bosne i Hercegovine kao čovjek koji je pokazao prave vrijednosti u najtežem periodu naše zemlje, pokazao je kakav treba biti čovjek.

Glavovića su kontaktirali novinari povodom inicijative SDA vijećnika u novogradskoj sarajevskoj općini Tajiba Delalića o ukidanju ove ulice u glavnom bh. gradu.

“Da mogu, došao bih i očitao mu takvu bukvicu da nikada više ne bi progovorio”, rekao je Glavović na početku razgovora za Radiosarajevo.ba.

Kako je napomenuo, ovakva inicijativa je sramotna.

“Ne poznaje ni nas niti je taj čovjek bio u Trebinju. I, kako on može znati šta se desilo? Ali, šta ćeš, ima nas i dobrih i loših. Nije problem ni u toj ulici, već u karakteru ljudi koji to predlažu, što se vuče Srđanovo ime”, upitao je Glavović.

Ipak, kako on kaže, istina se kazala prije više od 20 godina.

“Dok smo zajedno, ništa nam ne mogu. Kako plasiraju neistine? Možda hoće Radeta i mene da zavade. Dok sam živ, ja i moja djeca idemo na grob Srđanu. Ne bojim se nikoga i ničega”, zaključio je Glavović.

Podsjetimo da je SDA vijećnik Tajib Delalić u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo zatražio da se ukine ulica nazvana po Srđanu Aleksiću.

Delalić je rekao kako Aleksić nije spasio nikoga “nego je bio četnik”…

Pročitao je pismo izbjeglice Bošnjaka iz Trebinja koji trenutno živi u Švedskoj, kako je napomenuo.

pressmedia.ba