Dudić obavio prozivku Rođenih: Prelazni rok još nije gotov, razgovarali smo sa nekim igračima

Trener Veleža Feđa Dudić danas je odradio prozivku igrača Rođenih koji kreću s pripremama za Evropu.

Trener Veleža Feđa Dudić danas je odradio prozivku igrača Rođenih koji kreću s pripremama za Evropu.

Nakon više od 30 godina čekanja, Rođeni će igrati evropske utakmice, a trener Feđa Dudić ističe da mu to djeluje pomalo nestvarno.

“Pripreme za evropske utakmice, to mi zvuči malo nestvarno, ali hvala Bogu, stvarno je. Pored mene su dva kapitena i naš novi igrač Dženan Zajmović. Ukratko, danas startamo sa treninzima i do 20. smo u Mostaru, a onda selimo na Kupres. Vraćamo se u Mostar i tu ostajemo do prve evropske utakmice”, kaže Dudić i osvrće se na pripremne duele:

“Za sada imamo tri dogovorene prijateljske utakmice. Tuzla City i Široki Brijeg će biti odlične provjere. Pojačali smo se Zajmovićem, u napadu i eventualno na krilnim pozicijama i Tarikom Isićem iz Olimpika”.

Trener Veleža je na konferenciji za medije najviše govorio o prelaznom roku i potencijalnim pojačanjima.

Sigurno da prelazni rok još nije zaključen. Tražimo golmana i igrača do 21 godine. Nadam se da će doći do toga. Pričali smo sa nekim igračima, deficitarna pozicija je štoper. Imamo dva klasična štopera. Pozicija desnog krilnog napadača je isto problem, jer se Cvijanović još oporavlja i neće početi pripreme. Koristili smo druge igrače na tim pozicijama”, kaže Dudić i zaključuje:

“Anđušić također neće početi zbog povrede trenažni proces, a sutra ćemo nakon pregleda više znati. Sigurno je da počinjemo pripreme bez dva igrača, a Dario Ferreyra je dobio udarac u zadnju ložu i ima hematom, no nije u kritičnom stanju”.

KOMENTARI