FK Borac u novu sezonu ulazi bez dugova: Iste ambicije, sada otvorenije i konkretnije

Na današnjoj konferenciji za medije, kojom je počela nova sezona za FK Borac, predsjednik kluba Stojan Malbašić i direktor Dejan Lukendić, najavili su predstojeći period.

Na današnjoj konferenciji za medije, kojom je počela nova sezona za FK Borac, predsjednik kluba Stojan Malbašić i direktor Dejan Lukendić, najavili su predstojeći period.

Predsjednik kluba Stojan Malbašić osvrnuo se na veliki rezultat iz prošle sezone, te najavio narednu, prenosi Mondo.

“Prošla sezona bila je jako uspješna, napravili smo velike rezultate, tako da u novu sezonu ulazimo sa istim ambicijama – možda konkretnije i otvorenije nego do sada. Ali, ekipa koja osvoji prvenstvo, ima obavezu i da brani titulu. Nadam se da ćemo ispuniti naše želje kroz kvalitetan rad”, rekao je Malbašić, koji je napomenuo da su osim sa šefom, produženi ugovori i sa ostalim članovima stručnog štaba, te da su obaveze prema igračima ispunjene, tako da se u novo prvenstvo ulazi bez dugovanja.

Borac će ove godine ljetnje pripreme obaviti u Bledu. “Crveno-plavi” će do 18. juna raditi u Banjaluci, kada putuju u Sloveniju i tamo će boraviti do 30. juna.

“Nastojaćemo da kompletiramo igrački kadar do polaska u Sloveniju. Obaveze prema igračima su izmirene, tako da ‘čistih’ glava ulaze u novu sezonu. Jedino nisu isplaćene premije za osvojenu titulu, ali taj novac biće im uplaćen čim ga UEFA proslijedi”, dodao je prvi čovjek kluba.

Direktor Dejan Lukendić prisutne je upoznao i sa planom priprema.

“Planirano je da u Sloveniji odigramo dvije pripremne utakmice. Prva je na programu 22. juna protiv Nefcija, a sedam dana kasnije igraćemo sa Olimpijom. Zavisno od stanja u ekipi, ukoliko bude prostora između ove dvije utakmice, pokušaćemo da napravimo još jedan test sa nekim lakšim protivnikom”, istakao je Lukendić, koji je pozvao gledaoce da isprate današnje finale Kupa grada između Borca i Željezničara od 18 časova na Gradskom stadionu.

Dotakao se i eventualnih pojačanja, odnosno odlazaka iz Banjaluke.

“Prelazni rok traje do 13. avgusta, tako da ima još mnogo vremena. Ništa još nije definitivno nikada su dolasci, a ni odlasci u pitanju”, zaključio je Lukendić.

KOMENTARI