Maksimović obavio prozivku: Naši igrači su zanimljivi na tržištu i nakon Evrope će neko sigurno otići

Danas je FK Borac već okončao odmor i krenuo s pripremama za kvalifikacije za Ligu prvaka i novu sezonu Premijer lige BiH.

Danas je FK Borac već okončao odmor i krenuo s pripremama za kvalifikacije za Ligu prvaka i novu sezonu Premijer lige BiH.

Trener Marko Maksimović obavio je prozivku na kojoj su se pojavili svi osim Panagiotisa Moraitisa i Donalda Mollsa, koji su ranije najavili da će kasniti.

“Kratak odmor je gotov, krećemo sa radom, sa velikim ambicijama. Osjećam istu odgovornost kao i zimus. Smatram ovo novim početkom, ali sa određenom dozom samopouzdanja. Svi treba da budemo skromni, a iz te skromnosti, koja nas je i dovela do šampionskog slavlja, da se pojačamo i budemo opet među glavnim kandidatima za osvajanje titule. Ne bih mnogo obećavao, ali nadam se da ćemo naredne godine u ovo vrijeme opet imati šta da slavimo”, poručio je Maksimović na koferenciji za medije, prenosi Mondo.

Najavio je Maksimović i da će sigurno biti odlazaka jer je veliki broj igrača Borca zanimljiv na tržištu.

“Svaki dan radimo na sklapanju ekipe. Zadovoljstvo mi je što je 90 odsto ekipe produžilo ugovor. Ostali smo bez Elvisa Mehanovića, ali dobijamo Jovu Lukića, koji se oporavlja. Nadam se da će i Marko Brtan naći zajednički jezik sa Upravom kluba i ostati. Prelazni rok je živa stvar, pogotovo kad se igra Evropa. Sjetimo se prošle godine, kada smo poslije Evrope ostali bez Vladana Danilovića. S jedne strane neće mi biti drago ako neko ode, ali s druge hoće, jer sam siguran da će nakon partija na međunarodnoj sceni neko napustiti. Mislim da imamo grupu od sedam-osam igrača koji su zanimljivi tržištu”, svjestan je Maksimović da bi ipak mogao ostati bez nekog od igrača koji su iznijeli najveći teret prošle sezone.

Ovog ljeta Borac su zvanično pojačali Milan Vušurović (Radnik, Bijeljina) i Nikola Ćetković (Željezničar, Banjaluka), ali to sigurno neće biti sve u rubrici “dolasci” na Gradskom stadionu.

“Mnogo igrača je u opticaju, ali došli smo u situaciju da možemo da sačekamo i da biramo. Važno je pohvalim čelnike kluba, jer ne sjećam se kada je Borac uspio da sačuva 90 odsto ekipe iz prethodne sezone. To je preduslov da dignemo ljestvicu. Moramo je dići, jer ovo što nas čeka je mogo viši nivo”, naglasio je Maksimović.

“Bitno je da ostanu igrači koje smo do sada uspjeli da zadržimo. Kad bih znao da neće niko otići, ne bih imao problem. Vušurović je neko od koga se očekuje mnogo, nadam se da će Marko Jovanović biti zdrav, potrebno nam je njegovo iskustvo. Definitivno moramo dovesti četiri-pet igrača koji će da prave razliku. Prolaskom prvog kola klubu možemo osigurati osam evropskih utakmica, ako ne, onda imamo četiri. To će tražiti veliki roster i moraćemo se ozbiljno pojačati”, dodao je Maksimović.

Trener Borca je pohvalio i novo pravilo o U-21 igračima koje je donio NSBiH, a prema njemu će svaki klub Premijer lige morati imati dva startera mlađa od 21 godine u timu.

KOMENTARI