EVO KO JE MISTERIOZNA DJEVOJKA SA KOJOM SE ČUO MATEJ: Policiji rekla da je KORISTIO OPIJATE, povezala ga sa nekim u BG!?

Inspektori srpskog MUP-a sa hrvatskim kolegama navodno istražuju šta je nestali Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri svog prijatelja u noći nestanka. Naime, utvrđeno je kako je Matej posljednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom, a policija vjeruje kako bi njen iskaz mogao biti ključan u rasvetljavanju njegovog nestanka.

Večernjem listu potvrđeno je od izvora bliskog istrazi, ali i od Matejevog prijatelja koji je s njim boravio u Beogradu, da je riječ o Splićanki i sestri njihovog dobrog prijatelja koju će hrvatska policija uskoro opet detaljno ispitati. Prema nezvaničnim informacijama, ona se još uvijek nalazi u Beogradu. Taj prijatelj nije bio na novogodišnjem provodu u Beogradu, ali bila je njegova sestra i njen dolazak u Srbiju nije bio povezan s Matejem i njegovom ekipom.

O Splićanki, čiji identitet Večernji list neće objaviti zbog tajnosti istrage i poštovanja njene privatnosti, hrvatski medij je saznao da je vlasnica firme koja se bavi nautičkim turizmom u Podstrani nadomak Splita te da je vlasnica plovila kojim ljeti za turiste organizuje izlete po Jadranu. Pohađala je privatnu gimnaziju u Splitu i studirala je u Zagrebu na uglednom privatnom fakultetu ekonomskog smijera.

Ubrzo nakon kontakta Večernjeg lista deaktivirala je društvene mreže. Medij je uspio da stupi u kontakt s njenim bliskim rođakom koji se takođe bavi turizmom i s kojim je svojevremeno poslovno sarađivala. On tvrdi da s njom već neko vrijeme nije u kontaktu i da su se razišli privatno i poslovno.

“Ne bih htio da pričam o toj osobi. Nemam njen broj, izbrisao sam ga. Nisam više ni u kakvoj komunikaciji s njom”, rekao je rođak Splićanke.

“Matej i društvo prije izlaska u Gotik bili su na večeri u jednom restoranu. Na Instagramu su vidjeli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao. To je bilo oko 22 sata, a prepisku tog razgovora poslala je čak prije nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije s kojima ona raspolaže. Koliko je poznato, htio je da njegova i njena ekipa zajedno nastave da se druže te da ih ona uputi u noćni život Beograda jer tamo poznaje jako mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske”, kaže izvor Večernjeg lista.

Pojedini mediji juče su objavili dio njenog iskaza u kojem stoji kako ju je Matej zvao kasnije iz Gotika, ali da ga nije razumjela zbog buke u klubu. Ako je vjerovati tim informacija, iz njih proizlazi da su se Matej i ona čuli najmanje dva puta u razdoblju od nekoliko sati. Prvo iz restorana, a zatim i iz Gotika.

Kako Matejev bliski prijatelj nije mogao za medij da potvrdi da ju je on zvao iz Gotika već samo iz restorana, pa je taj dio priče i dalje nejasan. Važno je naglasiti da se Splićanka nalazila u Beogradu nekoliko dana prije Nove godine, a na svojim društvenim mrežama je podijelila tada fotografije iz restorana Buddha koji se nalazi u neposrednoj blizini restorana Sava nova.

S druge strane, izvor Večernjeg blizak istrazi tvrdi da je ideja bila da prijateljevu sestru pita o detaljima noćnog života, ali ostaje nepoznato da li je išao da se sa njom nađe u restoranu u kojem je ona boravila ranije ili joj je zatražio neku informaciju pa bi mu ona eventualno proslijedila neku lokaciju na koju je trebao da dođe.

“Ona sigurno zna da li je trebalo sa njim da se susretne ili ju je on možda pitao gdje može nešto obaviti, do nečega doći i slično. Ona je navodno policiji kazala da je Matej koristio opijate pa iz toga proizlazi kako ga je poznavala bolje od njegovih muških prijateljaAko mu je ona pomogla da u Beogradu pronađe, na primjer, drogu ili se s njim družila neposredno uoči nestanka, sigurno bi mogla imati korisna saznanja“, kaže izvor dodajući kako je nesumnjivo da je Matej slijedio određenu trasu.

Večernjem nije potvrđeno gdje je tačno u noći Matejevog nestanka Splićanka boravila u Beogradu.

“Jednostavno ne vjerujem da bi Matej sam od sebe skočio u rijeku. Čini se da je on iz kluba otrčao kako bi se našao s njom ili s nekim s kim ga je ona spojila. Šta se dogodilo dalje i da li je pritom upao u neki problem, ključna je misterija”, kaže izvor.

Od izvora se saznaje da je nju i njenog brata Matej poznavao doslovno cijeli život.

https://pressmedia.ba/