Grupa Albanaca pretukla mladića dok se vraćao sa Božićne liturgije

Grupa Albanaca noćas je pretukla Stefana Tomića (18) dok se sa bratom vraćao sa ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Nakon službe u crkvi, mladić je krenuo kod tetke, kada ga je oko 2.30 časova na putu napala grupa Albanaca, od kojih je neke prepoznao kao obezbjeđenje lokalnog restorana. Stefan je zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a ljekarsku pomoć je potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini.

Sa porodicom Tomić razgovarao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji im je preneo podršku države Srbije koja će biti tu da im pomogne. Čitav slučaj porodica je prijavila policiji koja je do ranih jutarnjih sati ispitivala Stefana o napadu. Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da i ovaj mučki napad na srpsko dijete pokazuje antisrpsku histeriju koja vlada na Kosovu i Metohiji i koliko su Srbi, posebno južno od Ibra ugroženi. “Zato se postavlja pitanje šta međunarodna zajednica čini da spriječi ovakve napade na Srbe i poveća bezbednost Srba, što je njihova primarna dužnost i obaveza”, navodi se u saopštenju.

Albanac, pripadnik Kosovske bezbjednosne službe, ranio je juče Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) na koje je pucao iz vatrenog oružja dok su se vraćali iz sječe Badnjaka u selu Gotovuša kod Štrpca.

(nezavisne)