Putin je na Božićnoj misi bio potpuno sam: grupa svećenika priredila je ruskom predsjedniku privatno slavlje dok su njegovi vojnici granatirali ukrajinske civile

Pravoslavni vjernici u petak navečer, na Badnjak, u crkvama diljem Rusije prisustvovali su misnim slavljima, piše Jutarnji list.

Čelnik Ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril, predvodio je bogoslužje u moskovskoj katedrali Krista Spasitelja. Podsjetimo, služba je uslijedila nakon što je Kiril pozvao na 36-satno primirje u Ukrajini, na što je Vladimir Putin pristao.

No ruski predsjednik na božićnu misu u katedrali u Kremlju došao je sam. Nije se pridružio drugim vjernicima u javnom slavlju. Prema pisanju ruske novinske agencije RIA, to je prvi put da Putin pravoslavni Božić obilježava u Moskvi, a ne u regiji oko prijestolnice.

Ruska državna televizija prikazala je snimku uživo iz katedrale u kojoj su pravoslavni svećenici vodili ponoćku. Putin, odjeven u plavi sako i bijeli džemper s visokim ovratnikom, bio je jedini vjernik u crkvi. Kamera ga je pratila dok se nekoliko puta prekrižio, a onda je televizijski prijenos prekinut.