Inzaghi: U petoj godini VAR-a nama ponište gol zbog sudara igrača Monze, Džekin izlazak moja odluka

Inter je sinoć napravio veliki kiks u 17. kolu Serije A, pošto je remizirao na gostovanju kod Monze.

Inter je sinoć napravio veliki kiks u 17. kolu Serije A, pošto je remizirao na gostovanju kod Monze.

Bilo je 2:2, a tako su Nerazzurri praktično poništili sve ono što im je donio veliki trijumf nad Napolijem prije nekoliko dana.

Razočarenje nije krio ni trener Simone Inzaghi, ali je bio ljut i zbog katastrofalne odluke sudija jer je Inter oštećen za čist gol. Acerbi je pogodio, a potom su iz VAR sobe signalizirali prekršaj iako je bilo očigledno da su se igrači Monze sami sapleli.

“Jako smo ljuti. Došlo je do greške. Nakon pet godina VAR-a, dosuđen je prekršaj u kojem su se dva igrači Monze sudarila, smetali jedan drugom. Bilo bi 3:1, naša pobjeda. Umjesto toga, ovdje smo da pričamo o remiju koji je proizašao iz ozbiljne greške”, kazao je Inzaghi nakon utakmice.

Vidljiv je bio pad u Interovoj igri nakon što su teren napustili Džeko, Calhanoglu i Barella.

“Apsolutno, to su tri vrlo važna igrača za nas. Dvije zamjene su bile prisiljene. Calhanoglu i Barella su tražili izmjene zbog povreda, nadam se da nije ništa ozbiljno. Džekin izlazak je bila moja odluka“, rekao je Inzaghi, koji je Dijamanta s terena povukao već u 55. minuti.

“Prije tri dana izmjene su nam pomogle, sinoć su Gagliardini i Asllani bili dobri, Gosens također. Ne smijemo spustiti glavu i kloniti duhom, nego nastaviti raditi i pokušati vratiti izgubljene bodove”, istakao je Inzaghi.

KOMENTARI