Kontroverzni influencer Andrew Tate ostaje u rumunjskom pritvoru još 30 dana, ima vrlo teške optužbe

U utorak je odlučeno da kontroverzni britansko-američki influencer Andrew Tate i dalje ostaje u pritvoru u Rumunjskoj. Podsjetimo, njegov brat Tristan i on uhićeni su prošloga mjeseca u sklopu istrage o navodnoj trgovini ljudima i silovanju. Obojica poriču sve što im se stavlja na teret.

Rumunjske vlasti sumnjiče braću Tate i još dvojicu rumunjskih državljana za vođenje organizirane kriminalne skupine, piše BBC, prenosi Jutarnji list.

Svi navedeni ostaju u pritvoru još 30 dana, a tako je odlučeno nakon što je sud u utorak odbio njihovu žalbu.

Andrew Tate ranije je viđen kako u zgradu bukureštanskog prizivnog suda ulazi s nečim u rukama što je, prema pisanju stranih medija, izgledalo kao primjerak Kurana.

Influencer je uhićen 29. prosinca, kad je policija priopćila da je identificirala šest osoba koje je navodno seksualno iskorištavala organizirana kriminalna skupina. Policija je tad tvrdila da su žrtve “regrutirali” britanski građani, koji su lažno predstavili svoje namjere samo kako bi stupili u vezu sa žrtvama, koje su kasnije, pod prijetnjom nasilja, bile prisiljavane na sudjelovanje u pornografskim sadržajima.

Eugen Vidineac, odvjetnik braće Tate, rekao je kako su njegovi klijenti odbacili sve optužbe.

Andrew se rodio u SAD-u, a prije nego što se preselio u Ujedinjeno Kraljevstvo, bio je uspješan kickboksač. Godine 2016. izbačen je iz britanske verzije reality TV showa “Big Brother” zbog videa u kojemu je navodno prikazan njegov napad na ženu. Tate je poslije toga osnovao “posao s web kamerama”, koji je opisao kao “zabavu za odrasle”.

Influencer je dobio i zabranu na Twitteru nakon što je rekao da žene “trebaju snositi odgovornost za seksualno zlostavljanje”, piše Jutarnji list.