Milošević: Sutra je bitna utakmica, moramo imati jasniju sliku pred mart

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Luksemburgu igra duel devetog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv domaće selekcije. Dva kola prije izgubili smo šanse za plasman na EURO kroz kvalifikacije pa će naredni dueli protiv Luksemburga i Slovačke doći kao pripreme za baraž koji nas čeka u martu.

Naši reprezentativci jutros su stigli u Luksemburg, a večeras je održana zvanična press konferencija pred susret. Ispred bh. tima susret su najavili selektor Savo Milošević i reprezentativac Rade Krunić.

“Sigurno je da neki hoće biti u startnoj postavi, ali naravno, ne možemo zamijeniti sve igrače, to bi bila prevelika promjena. Međutim, imamo dvije utakmice i sigurno će to biti šansa da svaki od njih dobije neku minutažu. To je i dobra prilika za one koji su do sad manje igrali, da pokažu koliko znaju i u kojoj mjeri mogu zamijeniti ove koji nedostaju”, rekao je Milošević i dodao:

“Sutra će nam biti bitno da se pripremimo za igru na rezultat jer to će biti najvažnije u baražu. To je takođe nešto što mora da se utrenira. Sigurno da nam je sutra bitna utakmica jer moramo da imamo jasnu sliku šta je to što treba da radimo u martu. Siguran sam da će momci shvatiti ove utakmice ozbiljno i da ćemo ostvariti naše ciljeve.”

Zatim je i prvotimac italijanskog Milana i standardni reprezentativac naše zemlje Rade Krunić dao najavu susreta.

“Nedostajaće nam dosta iskusnih igrača, ali vjerujem da imamo kvalitetnu reprezentaciju i na nama je da pokažemo koliko možemo. Ovo će biti odlični testovi za nas za buduće utakmice koje će nam biti veoma važne. Pristupamo predstojećim susretima sa velikom ozbiljnošću i sigurno je da ćemo sutra pružiti maksimum.”

Prije naše selekcije press konferenciju imao je i Luksemburg, a prvi se mdijima obratio seelktor Luc Holtz.

“Bosna i Hercegovina će igrati bez Džeke i Pjanića, ali to ne znači da smo mi bilo kakvi favoriti. Siguran sam da bh. fudbaleri sutra imaju ogroman motiv bez obzira na stanje u grupi. Imaju novih fudbalera koji će htjeti da se dokažu i izbore svoje mjesto i očekujemo veoma tešku i neizvjesnu utakmicu”, rekao je Luc Holtz selektor Luksemburga.

 

(sportsport.ba)