Anel Bećirović priznao ubistvo Emire Maslan

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora Anelu Bećiroviću (34) koji je svirepo ubio nevjenčanu suprugu Emiru Maslan (31) u stanu na Alipašinom Polju.

Tužiteljica Aida Turić istakla je razloge zbog kojih je zatražen pritvor, te je izjavila da je riječ o naročitoj opasnosti da će eventualnim puštanjem na slobodu počiniti teško krivično djelo.

Prijetnje pred djetetom

Istakla je da je riječ o osobi koja je ranije osuđivana za nasilje u porodici, te da jme krivično djelo počinio u vrijeme zaštitnih mjera koje su mu izrečene prošle godine, a u trajanju od 24 mjeseca. Također je kazala da je on pištolj ponio sa sobom, da se u stanu zaključao s djetetom i doveo u opasnost život djeteta, piše Avaz.

Također je pred djetetom prijetio da će se ubiti. Pritvor je zatražen i zbog razloga uznemirenja javnosti.

Branilac Bećirovića, advokat Omar Mehmedbašić kazao je da će on govoriti u ime svog klijenta, jer je Bećirović u teškom psihičkom stanju. Istakao je da je Bećirović sve priznao, da nije manipulirao i da je predao pištolj.

Htio se ubiti

-On je rekao (Bećirović op.a.) da je beskrajno volio ženu i dijete, a to nije bila moja izjava. On je htio da se ubije. Bećirović je rekao da se kaje i da mu je žao što nije uspio da sebe ubije. Kazao je da on nije kriminogena osoba i da nije mogao da živi bez porodice, te se odlučio na ovaj čin kao i da sebe ubije. Moj klijent je rekao da nikada ne bi ponovio krivično djelo, da je ovo uradio samo jer je pokušao vratiti suprugu – rekao je Mehmedbašić.

Mehmedbašić je nakon ročišta rekao medijima kako “presuda već napisana, samo je pitanje koliko će dobiti godina”.

Sutkinja Adisa Zahiragić odluku o pritvoru donijet će naknadno.