Đoković došao do sedme titule na ATP Finalima

Novak Đoković je osvojio ATP Finale u Torinu, nakon što je pobijedio Italijana Janika Sinera (Jannik Sinner) rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Sjajni Đoković se osvetio svom protivniku za poraz u grupnoj fazi ovog turnira, a 22-godišnji italijanski teniser nije izgledao ni u jednom trenutku kao da bi mogao ozbiljno zaprijetiti protivniku.

Već u četvrtom gemu prvog seta Đoković je došao do prve brejk prilike, koju je iskoristio i napravio krucijalnu prednost za osvajanje prvog seta.

U narednim servis gemovima, srbijanski teniser je dozvolio tek jedan poen protivniku, te je tako sa sigurnošću osvojio prvi set.

 

Drugi set je nastavio tamo gdje je prvi stao. Siner je izgledao apsolutno bespomoćno, dok je Đoković radio šta je htio. Ponovo je Srbijanac napravio brejk, a onda ga i potvrdio u narednom gemu.

Uslijedilo je nekoliko gemova u kojima je po prvi put viđena borbenost Sinera, koji je imao prilike i da vrati brejk, ali srbijanski teniser je uspio odbiti sve napade i tako doći do novog trofeja u kolekciji.

Pobjedom protiv Sinera, Đoković je osvojio svoj 7. trofej na ATP Finalima, a odbranio je i titulu prvaka koju je osvojio prošle godine protiv Holgera Runea.