Đoković razoružao nemoćnog Alkarasa i deveti put ušao u finale Završnog mastersa

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Završnog mastersa u kojem će se u nedjelju naveče boriti sa Janikom Sinerom za rekordnu sedmu titulu u devetom finalu!

Đoković je večeras, mnogo lakše nego što je bilo o očekivao, savladao Karlosa Alkarasa sa 2:0 (6:3, 6:2) i pokazao mladom Špancu da je i dalje teniski kralj.

Osim samog početka meča kada je Alkaras imao dvije brejk šanse, te servisima nije dozvoljavao srpskom asu da mu se približi. Ipak, popustio je 16 godina mlađi as u osmom gemu, a Đoković poput iskusnog vuka namirisao krv i nešto kasnije lako završio posao na svoj servis.

Mnogo je griješio Alkaras, previše za Đokovićev i toga će sigurno biti svjestan nakon meča.

Ni u drugom setu nije bilo ništa teže za vlasnika 24 grend slem krune. Već u trećem gemu napravio je brejk, praktično, Alkaras mu ga je poklonio sa dvije jeftine greške, ali… Poklonima se u zube ne gleda.

Đoković je iskusno pritiskao svaki put kada bi osjetio da može, ritern je funkcionisao perfektno i sve je išlo kao po loju, kao da ne igra protiv trenutno najvećeg izazivača.

Alkaras je samo u nekim poenima pokazivao zašto je tu gdje jeste, ali to je premalo da iznenadi velikog majstora.

Dobra stvar je što je Đoković utrošio relativno malo energije jer su svi očekivali dosta teži meč, pa bi fizički trebalo da bude spreman sutra naveče da stane na put Sineru koji ga je dobio u grupnoj fazi i koji je do finala došao bez poraza.