Dr. Gavrankapetanović: Mjesec dana nitko se nije prijavio na natječaj, situacija je teška


Ravnatelj Opće bolnice u Sarajevu Ismet Gavrankapetanović gostovao je u Jutro za sve BHT1. “Vrlo je kompleksno nositi se s krizom u ovom razdobolju”, rekao je on.

Govoreći o težini situacije, ističe kako je najbolji pokazatelj činjenica da se na natječaj za ravnatelja bolnice koji je otvoren mjesec dana nije nitko prijavio.

“S druge strane, imamo epidemiju s mogućim smrtnim ishodima koja svaki dan može ući u bolnicu… U dobru je lako dobar biti, u muci se poznaju junaci. Moramo biti solidarni u disciplini i odgovornosti, slušati upute Kriznog stožera, pokušati sa svoje strane uraditi ono najbolje”, kazao je.

“Tražili smo da se izvrše sve potrebne financijske revizije, da bi imali nulto stanje, da vidimo na čemu smo. Po podacima koje sam dobio, bolnica je u ozbiljno financijskom problemu. Ja nisam čovjek koji puno obećava, ja znam da ću sa svojim timom na najbolji način odgovoriti da građanima omogućimo dobro liječenje”, kazao je.

Dodaje kako će raditi na koordinaciji zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevu.

“Zdravstveni sustav je malo kompliciran… Moramo napraviti takav sustav da bolnice i urgentni centri rade po 24 sata, po sedam dana…”, rekao je.

Ostatak gostovanja u videu.

bhrt.ba


POVEZANE VIJESTI