Halid Bešlić gradi luksuznu vilu na Pelješcu

Halid Bešlić nedavno je kupio zemljište u Dračama na poluotoku Pelješcu, gdje će izgraditi kuću, piše Imperijal.net.

Bh. pjevač se za ovu lokaciju odlučio nakon što je u ovom mjestu iznajmio kuću, gdje je boravio mjesec dana poslije operacije srca, kada su mu ugrađena dva stenta u Sarajevu. Njemu je tada društvo pravila supruga Sejda, a pridružio im se i sin Dino s porodicom, koji inače živi u Njemačkoj.

Prema svemu sudeći, Halid nije dugo čekao od trenutka kupovine zemljišta pa do zahtjeva za građevinsku dozvolu. On je kupio pašnjak površine 400 metara kvadratnih. Papiri za uknjiženje su primljeni 23. januara ove godine. Iz vlasničkog lista vidljivo je kako je ugovor o kupoprodaji nekretnine ovjeren 16. avgusta 2022. godine. Iz vlasničkog lista je vidljivo da je Bešlić zemljište kupio kešom jer nema nikakvog tereta. S obzirom na navedeni datum, jasno je kako se pjevač odlučio na kupovinu zemljišta još dok se odmarao u iznajmljenoj kući u Dračama na Pelješcu, nakon operacije i ugradnje stenta.

Prva komšinica Halidu bit će Figen Kačapor, Turkinja s bečkom adresom koja je bila čak i Miss turske dijaspore, a ima zemljište do njegovog. U pitanju je supruga vlasnika, nekada, jedne od najpoznatijih sarajevskih diskoteka, u kojima su svojevremeno nastupali i sam Halid, ali i Dino Merlin, Halid Bešlić, Šaban Šaulić, Željko Joksimović, Severina, Nina Badrić, Aca Lukas, Jelena Karleuša…