Klub mu se ugasio uoči 100. rođendana: Nermin Zolotić u potrazi za novim angažmanom


Belgijski Roeselare čiji je dres u protekle četiri godine nosio bivši veznjak Željezničara Nermin Zolotić više ne postoji, prenosi Faktor.

Belgijski Roeselare čiji je dres u protekle četiri godine nosio bivši veznjak Željezničara Nermin Zolotić više ne postoji, prenosi Faktor.

Klub koji je sljedeće godine trebao proslaviti 100. rođendan sredinom prošle sezone dospio je finansijske probleme. Uspjeli su se spasiti od gašenja ali ne i sačuvati status drugliša. Uprkos promjeni vlasnika u proteklom periodu bankrot je bio neizbježan, nakon što novo rukovodstvo u protekla tri dana nije uspjela pronaći investitore koji bi pomogli opstanak kluba.

“Klub je hrabro pokušao pronaći određen solucije u proteklim danima. U igri su bile tri opcije, ali su sve otpale zbog nedostatka vremena”, saopćili su iz kluba.

Inače, hapšenje novog sportskog direktora Jolana F. koje se desilo početkom sedmice, a koji je osumnjičen za seksualno uznemiravanje fudbalera omladinskih kategorija i potpisivanje falsifikovanih ugovora, kao da je najavilo nacrnji scenario za klub iz Zapadne Flandrije.

Zolotić je u protekle četiri godine za Roeselare odigrao 107 utamica, a postigao je tri gola i zabilježio dvije asistencije.

U narednim danima, nakon što stečajni upravnik obavio svoj dio posla, 27-godišnji veznjak koji je tokom karijere nastupa za Željezničar, Gent, Istru i Roeselare dobit će slobodne papire i bit će u mogućnosti da potraži novi klub.

KOMENTARI

Scsport.ba


POVEZANE VIJESTI