Novi detalji ubistva u Sarajevu: Usmrtio nevjenčanu suprugu koja ga je napustila

Anel Bećirović (1989) je danas u Bosanskoj ulici u naselju Alipašino Polje usmrtio svoju bivšu nevječanu suprugu E. M. (1992) iz pištolja.

Oni su imali maloljetno dijete od četiri godine, no kako saznaje portal “Avaza” ona je njega ostavila i imala novog partnera.

Nakon što je usmrtio suprugu, sina je poveo sa sobom u stan, zbog čega su nakon lociranja trajali pregovori s policijom kako bi se spasilo dijete. Na kraju su ga uhapsili pripadnici Specijalne jedinice MUP-a KS.

– Policijski službenici su u stanu, u ulici Bosanska, pronašli beživotno tijelo E. M. (1992). Ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je konstatirao smrt u 15:00 sati. Utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem. Zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo Ubistvo u 20.10 sati, u ulici Aleja Lipa, na području općine Novo Sarajevo, slobode je lišen A.B. (1989).

Pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja ovog krivičnog djela – naveli su ranije iz MUP-a KS.