Potvrđena optužnica protiv Berberovića, koji je usmrtio dvije doktorice

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Armina Berberovića koji je u maju u saobraćajnoj nesreći usmrtio dvije doktorice u Sarajevu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je u utorak, 14. novembra, optužnicu protiv Berberovića, zbog krivičnog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja, saopšteno je iz kantonalnog Tužilaštva.

U saopštenju se navodi da se Berberoviću stavlja na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede, prenosi Avaz.

Zajedno s optužnicom, Tužilaštvo je podnijelo prijedlog za produženje pritvora Berberoviću, o čemu će Sud naknadno odlučiti.

Berberović je 26. maja u 23:30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio doktoricu Azru Spahić, te nanio povrede dvjema djevojkama, dok je doktorica Alma Suljić kasnije podlegla povredama.

Nakon saobraćajne nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promil alkohola, te da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je oduzeta vozačka, jer je imao počinjenih prekršaja. Takođe je utvrđeno i da je u krvi imao i drogu amfetamin.