Preminula i treća osoba u nesreći u kojoj su poginula dvojica bh. državljana

Prema neslužbenim saznanjima Indexa, u bolnici je preminuo još jedan putnik iz automobila koji je jučer navečer učestvovao u teškoj nesreći na izlazu iz tunela Učka u Hrvatskoj. Putnik je preminuo jutros.

Jedini preživjeli iz nesreće je vozač koji je teško povrijeđen. Na mjestu nesreće poginula su dvojica muškaraca.

Ranije danas hrvatska policija se oglasila o jučerašnjoj teškoj nesreći na izlazu iz tunela Učka u smjeru Istre. Naveli su kako su poginula dva državljana Bosne i Hercegovine, 37-godišnjak i 27-godišnjak.

Vozač, 25-godišnji državljanin Srbije, i još jedan putnik iz smrskanog Audija prevezeni su u riječku bolnicu, no putnik kojem su se ljekari borili za život jutros je preminuo.

Dvije osobe povrijeđene

Kolikom silinom se auto zabio u betonski otok, dovoljno govore i fotografije koje prikazuju ono što je ostalo od automobila.

Policijsko saopćenje prenosimo u nastavku članka.

– Dvije su osobe poginule, a dvije su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19 sati na izlazu iz tunela Učka.

Nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačke registarske oznake, iz pravca Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane.

Izlaskom iz tunela i dolaskom do zavoja u desno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, već je skrenuo u lijevo i udario u saobraćajnu signalizaciju, a potom i na dio saobraćajnog otoka naplatne stanice.

Saobraćaj bio obustavljen

Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine. Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teško povrijeđeni te su zadržani na liječenju.

Nad vozačem automobila provest će se kriminalističko istraživanje kada će to biti moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja – naveli su iz PU istarske.

Saobraćaj je sinoć bio obustavljen neko vrijeme pa je potom pušten.