“Reumal” traži pomoć nadležnih


Lječilište “Reumal” Fojnica traži finansijsku pomoć od kantonalnih i nadležnih institucija. Situacija sa koronavirusom ugrozila je poslovanje lječilišta i dovela u pitanje egzistenciju 400 radnika. Dodatni problem predstavljaju i potraživanja 47 radnika za odštetu u ukupnom iznosu od skoro milion KM.

Općinsko vijeće Fojnica na zahtjev uprave “Reumala” održalo je danas sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda: Trenutno stanje lječilišta “Reumal”, ugroženost poslovanja nakon tužbi radnika te situacija uzrokovana koronavirusom.

Vijećnici su jednoglasno usvojili tri zaključka: dali su potpunu podršku trenutnoj upravi “Reumala”, pozvali sve radnike na solidarnost u nastaloj situaciji, a načelnik Općine Sabahudin Klisura obavezao se da će on i Općinsko vijeće istrajati u tome da se pronađe dugotrajno rješenje koje garantuje finansijsku stabilnost ove ustanove.

SABAHUDIN KLISURA, načelnik Općine Fojnica

“S obzirom da smo svjesni da je u vremenu pandemije lječilište “Reumal” bilo zatvoreno dva mjeseca, u tom vremenu nijedan radnik nije otpušten, isplaćivane su sve plate i to dovoljno govori da smo u vrlo nezavidnoj situaciji, i iz razloga što su u posljednja dva dana došle blokade računa po pitanju tužbe određenog dijela radnika.”

bhrt.ba


POVEZANE VIJESTI