SAMO U BIH: Policajcima stigle ljetne cipele u sred novembra

Stotine policajaca, pripadnika Uprave policije MUP Zeničko-dobojskog kantona, tačnije njih 970, dobilo je da zaduži službene cipele, nakon provedene procedure javnih nabavki.

Cipele, koje zadužuju u novembru, naručene su kao “ljetne cipele”, tako da im po ovakvom vremenu i neće biti pretjerano korisne. Zanimljivo je da je Uprava policije tender raspisala sredinom juna, okončala i rezultate objavila 17. avgusta, ali uz navedeni rok cipele su tek sada stigle.

No, ako mislite da je dobijanje ljetnih cipela u novembru najgore što se može dogoditi, varate se. Nekoliko policajaca, fotografisali su deklaraciju cipela koje su dobili, na kojima jasno piše da su cipele namijenjene za suvo vrijeme, ali i da nije preporučljivo da se izlažu hladnoći – piše Zenica.blog uz fotografije pomenute obuće.

-Da otklonimo eventualne sumnje, nije nam namjera da govorimo o izabranom ponuđaču, kao ni o preostala dva koji su odbačeni. Oni su ravnopravno učestvovali, izabrani ili odbačeni, mogli su se žaliti i šta već sve procedure dozvoljavaju – piše Zenica.blog.