SARAJKA SE OKLIZNULA NA LIŠĆE I SLOMILA RUKU, TRAŽI SE HITNA REAKCIJA NADLEŽNIH

Danas se jedna Sarajka okliznula na lišće i slomila ruku, a vijećnik Općinskog vijeća Novo Sarajevo Srđan Srdić zatražio je hitnu reakciju komunalnih firmi.

Svi koji su danas prošetali Vilsonovim šetalištem znaju da je potrebna hitna reakcija nadležnih.

“Nakon nedavnih padavina, medna rosa i trunje sa drveća Lipe, završilo je na šetnicama duž Općine Novo Sarajevo! Kretanje je zaista otežano. Jako je klizavo i samim tim opasno. Danas se naša sugrađanka okliznula i slomila ruku na šetnici između ulica Aleja Lipa i Porodice Ribar!

Pozivam KJKP Park Sarajevo već sutra da dođu i očiste, te KJKP RAD Sarajevo da saperu šetnice prije nego još neko od naših sugrađana ne nastrada!

Podsjećanja radi, ovim šetnicama svakodnevno prolaze penzioneri, mame sa bebama i djecom, te odrasli i djeca na biciklima i romobilima. Reagujete odmah”, napisao je vijećnik Srdić.

Na stanje na Vilsonovom šetalištu reagovali su i građani.

“Dugo taložena prljavština, lišće davno opalo, večeras pomiješano s kišom stvorila se klizava kaljuga. Niko da očisti! Pomislim koliko su građani platili Općini kroz doprinose i poreze – Koliko dobivaju zauzvrat!?. Je li puno ako tražimo da bude čisto? Ovo nisu uslovi za ‘dobre čizme’ – ovo su uslovi za ‘dobrog opanka’. Odavno je to tako – … Kome reći? “.