Slovačka nakon preokreta slavila u Zenici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Slovačke u Zenici rezultatom 1:2.

Susret koji nije nosio pretjeran značaj niti jednoj reprezentaciji u prvih 45 minuta nije donio previše uzbuđenja.

Tek poneki udarac ka golu naše selekcije je viđen, dok se može reći da su igrači obje selekcije izgledali veoma nezainteresovano.

Najbolja šansa viđena je u 24. minuti kada je golman Pirić veoma loše istrčao s gola, te se otvorila prilika za Suslova koji loptu šalje pored gola.

 

Najbolju priliku za našu reprezentaciju imao je Haris Hajradinović u 41. minuti, ali brani golman Rodak.

To se brzo promijenilo u drugom poluvremenu. Naša selekcija je krenula mnogo ofanzivnije, što se vrlo brzo isplatilo.

Do prednosti smo došli samo četiri minute igre u drugom poluvremenu, kada je Hamulić pronašao Hajradinovića koji je poslao loptu u šesnaesterac, a nakon loše reakcije Hrošovskog (Hrosovsky) lopta je završila u mreži Slovaka.

Međutim, nije dugo izdržala naša odbrana, pa su gosti izjednačili nakon samo tri minute. Hamulić je izgubio loptu nakon kornera, lopta dolazi do Hancka koji je šalje u peterac, a na tu loptu nalijeće Boženik.

Sav rad “Zmajeva” kao da je bio uzalud u 63. minuti, kada je Renato Gojković dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, zbog čega smo imali deset igrača na kraju utakmice.

Do potpunog preokreta Slovaka došlo je u osam minuta kasnije, kada je Šatka pogodio poslije kornera za potpuni muk na Bilinom polju.

Nakon drugog gola Slovaka utakmica se opet primirila, te naši reprezentativci nisu uspjeli doći do prilike za poravnanje.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je kvalifikacije u grupi J završila sa devet osvojenih bodova, upisavši tri pobjede i čak sedam poraza. Iz naše grupe, kao što je već bilo poznato, na Euro su izborili plasman Portugal i Slovačka.