Vlast zakazala, potrebna pomoć dobrih ljudi

Borba za ozdravljenje Miloša Božovića iz Istočne Ilidže se nastavlja, a za to mu je potrebna pomoć dobrih ljudi, jer su institucije ponovo zakazale. Za nastavak liječenja, odnosno, terapiju matičnim ćelijama u jednoj ruskoj klinici u Moskvi mladiću je potrebno oko 400 hiljada maraka.

Nakon skoro osam godina ležanja u stanju budne kome Miloš je u julu prošle godine dobio mogućnost liječenja matičnim ćelijama u Moskvi, gdje se trenutno i nalazi. Kako navodi njegov otac Aleksandar, nakon prvih primljenih doza, pomak u njegovom zdravstvenom je drastičan.

– Sredstva koja smo prikupili u februaru smo 90 odsto iskoristili. Ostalo je još da Miloš primi sedam doza, a to je planirano u aprilu – kaže Milošev otac Aleksandar.

Ono što je najbitnije Miloš je počeo da se hrani na usta, samostalno vozi bicikl, komunicira pogledom. Napredak je drastičan.

– Pošto je izostala podrška predstavnika vlasti Republike Srpske i BiH odlučili smo se da uz pomoć Crvenog krsta Istočna Ilidža ponovo pokrenemo novu humanitarnu akciju – navodi Milošev otac.

Prikupiti cifru od 400 hiljada maraka nije lako, ali su organizatori akcije sigurni da će, kao i do sada uz pomoć dobrih ljudi uspjeti.

– Prikupljanje novčanih sredstava trajaće sigurno dva mjeseca možda i više.

– Pozivamo sve ljude dobre volje, kao i predstavnike institucija da podrže akciju, ostao je isti transakcioni račun, navodi koordinator Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva. Na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave i od tada traje njegova borba za ozdravljenje.

Milošu Božoviću možete pomoći uplatom novca na žiro račun broj:

– 5620128150302396 NLB BANKA ISTOČNO SARAJEVO

Uplate iz inostranstva IBAN BA 395620128150302590 Aleksandar (Sreto) Božović, Akademika Petra Mandića 48, 71123

SWIFT BIC: RAZBBA22 NLB banka Milana Tepića br. 4, 78000 Banja Luka

 

(BN) Foto: BN